vineri, 2 iulie 2010

Dragostea.....


Ce este Dragostea?

Dragostea este o muzică a cărei frumuseţe nu se pierde. Este durerea plină de dulceaţă. Este un sentiment ce, odată experimentat, nicicând nu poate fi uitat. Este o întrebare al cărei răspuns este în mâinile îndrăgostitului. Nimeni altcineva nu poate înţelege nici măcar o mică fracţiune din ea.

Dacă voi încerca să-i descriu unei persoane din deşert mireasma parfumului, indiferent de elocvenţa cu care voi oferi detalii, nu voi avea capabilitatea de a-i transmite mirosul. Dar dacă voi încerca acelaşi exerciţiu cu o persoană care a fost câtuşi de puţin în preajma florilor şi a crângurilor, îi voi face o descriere limpede. Celui ce a simţit aroma îi va fi uşor să identifice. Experienţa este unicat în domeniul didactic. Ea are caracter confidenţial şi percepţia ta va fi colorată de atitudinea ta, de starea minţii, de eforturile depuse de tine în Dragoste.

Fiecare doreşte Iubirea. Dar ridică-te deasupra imaginii lucrurilor, căci, ce a rămas între tine şi iubire? Îţi va fi teamă de durere? Tocmai ea este cea care va întreţine iubirea. Uneori, când dragostea începe să devină netedă, vraja este îndepărtată iar viaţa devine monotonă şi o rutină. Este nevoie de un şoc pentru a rupe monotonia. Uneori în viaţa îndrăgostitului intervine câte o perioadă de dezamăgire. Aceasta este de dorit deşi nu fuge nimeni după ea. Ea are un scop. Oferă şocul. După un timp petrecut în dezamăgire, intensitatea dragostei creşte.

Cei mai mulţi spun că atunci când te îndrăgosteşti ai doar de suferit. E adevărat, însă această suferinţă nu numai că te apropie de persoana iubită, dar îţi şi netezeşte drumul spre fericire. Domnul Isus Hristos a făcut asta pentru noi. A ales calea suferinţei pentru a ne arăta nebănuitele căi ale dragostei. Nimic mai preţios în lume! În Ioan 15:13 Domnul spune că nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenul său. Puţini sunt cei care aleg calea iubirii cu toate durerile ei. Nu spun calea prieteniei, pentru că, din păcate, sunt mulţi care au prieteni dar fără să se implice emoţional. Totuşi, dacă ai ales să mergi pe calea aceasta, nu uita ceva. Priveşte în jurul tău, îndrăgostitule! Din milioanele de suflete tu eşti unul din puţinii ce au găsit uitata Cale a Dragostei. Elimină-ţi ciudata atitudine a minţii care îţi spune că nu e rentabil. Este uşor să fii fericit şi zâmbitor. Asemenea încruntării ori agitaţiei. Nu-ţi trebuie decât puţină gândire clară. Şi nu uita nicicând că îndrăgostiţii sunt cavaleri ai Luminii. Dragostea este cel mai de preţ lucru din viaţă. Ea înfrumuseţează sufletul. Prin dragoste sufletul capătă strălucire şi lumina ei răzbate de pe chipul celui îndrăgostit. Atunci când devii un îndrăgostit adevărata bătălie a început. Te lupţi cu tine însuţi. Te reconstruieşti. Este o bravă şi hotărâtă bătălie. Să nu disperi ori să dezertezi din “postul” tău. Dăruieşte Dragostei, trupul, mintea şi sufletul. Bătălia este insuportabilă dar recompensa este măreaţă, la fel, victoria este sigură. Tu vei învinge iar ego-ul tău va fi complet supus. Dragostea este cu tine, oriunde te-ai afla, ca să te ghideze, deci, nu lăsa disperarea şi deznădejdea să te cuprindă.

Când vei înţelege iubirea, lacrimile te vor copleşi. Lacrimi de iubire şi de bucurie.
Doreşte-ţi din toată inima să plângi astfel, şi vei cunoaşte bucuria dragostei ca virtute !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu